Welkom op de kennisbank

Zoek of selecteer hieronder

Leiding geven aan groei


U hebt uw bedrijf alleen opgericht, of met z’n tweeën. Het loopt lekker en u neemt iemand in dienst. En nog iemand, en nog iemand… En dan moet u personeel aansturen. Uw rol als ondernemer verandert. Dat vraagt om leiderschap. Hoe blijft u de groei de baas zonder erin verstrikt te raken?

Uitbreiden personeelsbestand gaat gepaard met groeipijn

U start een bedrijf en u streeft naar groei. Hard werken, klanten binnenhalen, producten ontwikkelen, dienstverlening verbeteren. En u neemt personeel aan. Was vroeger een blik genoeg, met personeel in dienst moet u taken delegeren, managen en medewerkers aansturen.

Uw leiderschap verandert. U moet zaken loslaten en u kunt niet meer alles zelf doen. Bijna iedere ondernemer met een groeiend personeelsbestand, kampt met groeipijn. U moet leren hoe u met die groeipijn kunt omgaan zodat u meer uit uw organisatie kunt halen.

Leiderschap ontdekken

Groei betekent leidinggeven. Heeft u als ondernemer daarvoor genoeg in huis? Welke gevolgen heeft die groei voor uw rol binnen de organistie? Om succesvol te blijven is inzicht nodig. In leiderschapsstijlen, in managementvaardigheden, in manieren van delegeren en motiveren.

Leiderschap kent diverse rollen en petten

Leiderschap ontwikkelen betekent niet alleen de groeifases kennen. Ook inzien welke verschillende rollen en petten u in het bedrijf heeft, is nodig. Want u bent ondernemer, manager, personeelsfunctionaris, motivator, vertrouwenspersoon en creatieveling ineen.

Leiderschap en ondernemerschap combineert vaak lastig bij MKB’ers. Ze willen vooruit, maar merken dat het personeel aan hen trekt.’ De valkuilen? Opgeslokt raken door managerstaken of juist alles zelf blijven doen en medewerkers niet aanspreken of motiveren.


Deze informatie is geplaatst door:
  • KVK